Egemizin uçsuz bucaksız çam ağaçlarındaki özün arılar tarafından toplanıp işlenmesiyle sofralarımıza konuk olan çam balı eşsiz lezzeti, rengi, kokusu ve kıvamıyla size bambaşka bir bal deneyimi yaşatacak.
Bu benzersiz lezzetin yanında şifa deposu olmasıyla beraber en çok tercih edilen ballarımız arasında başlarda yer alır.
İçeriğindeki vitaminler başta olmak üzere tüm yararlı maddeler sayesinde çam balı, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı oluyor. Vücuda enerji veriyor, bu sayede sıklıkla yorgunluk, halsizlik hissedenlere yardımcı oluyor.Cilt sağlığını da olumlu yönde etkileyen çam balı, cildi nemlendiriyor. Faydaları saymak ile bitmeyecek güzide çam balımızı sofralarınızdan eksik etmemenizi öneriyoruz.
- Çam balı, arıların çam ağaçlarında yaşayan basra böceklerinin salgıladığı tatlı maddeyi toplayarak ürettikleri özel bir bal türüdür. Çiçek balından farklı olarak bitki nektarından değil, salgılardan elde edilir ve eşsiz bir aromaya sahiptir.
- Doğal antibakteriyel ve antioksidan özelliklere sahiptir.
- Mineral açısından zengindir: potasyum, kalsiyum, magnezyum.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Solunum yollarını temizler ve öksürüğü yatıştırır.
- Sindirimi kolaylaştırır ve mide rahatsızlıklarını hafifletir.
- Enerji verir ve yorgunluğu azaltır.
- Çam balı, Türkiye’nin eşsiz doğal ürünlerinden biri olup sağlık ve lezzet açısından çok değerli bir gıdadır. Kalitesi ve üretim süreçleri ile dünya çapında tanınan çam balını beslenmenize dahil ederek hem sağlık hem de damak tadınıza katkıda bulunabilirsiniz.
- Antioksidan özelliği ile hücre yenilenmesine katkı sağlar.
Tüketim Önerileri:
- Kahvaltılarda doğal tatlandırıcı olarak kullanılabilir.
- Ilık su, limon ve çam balı karışımı, bağışıklığı destekler.
- Tatlı ve hamur işlerinde doğal bir lezzet vericidir.
- Doğrudan tüketilerek enerji kaynağı olarak kullanılabilir.
Ambalaj |
450 gr ,650 gr ,850 gr |
---|
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.